Van Markus banden service

Waarom winterbanden?

In Nederland hebben we steeds meer te maken met wisselende periodes van weertypes. Veiligheid staat voorop, ook in de auto. Daarom gaan steeds meer Nederlanders goed voorbereid op weg, doordat zij de banden tijdig wisselen. De komst van het najaar zorgt voor lagere temperaturen, waardoor het nu weer tijd is om te wisselen naar winterbanden. Wanneer u kiest voor winterbanden, heeft u minder kans op schade dan wanneer u op zomerbanden rijdt. Dit komt doordat een winterband veel meer grip op het wegdek heeft, waardoor de kans op slippen of glijden afneemt. Ga daarom altijd veilig op weg en regel nog deze weken uw bandwissel, zodat u klaar bent voor de winterperiode.

Voordelen van winterbanden:

  • Winterbanden zorgen voor een kortere remweg bij temperaturen onder de +7 C.
  • Het profiel van een winterband bevat lamellen. Tijdens het rijden vervormt het profiel, hierdoor werken de lamellen als ‘grijpers’ op het wegdek. Dit zorgt voor meer grip.
  • Het gedeelte van de band dat in contact komt met het wegdek is gemaakt van een rubbersoort dat flexibel blijft bij temperaturen onder de +7 C. Daardoor kunnen de lamellen beter vervormen en heeft de band meer grip.
  • Bij een snelheid van 50 km/u op sneeuw staat u met winterbanden 28 meter eerder stil.

Tip: Het bandenlabel van winterbanden kunt u wel onderling vergelijken, maar niet met die van zomerbanden.

www.absautoherstel.nl/banden